محققان: زنبور ها از انقراض دایناسور ها جان سالم به در بردند
به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، دانشمندان در مطالعه جدیدی دریافته اند که اولین زنبور ها بالغ بر 120 میلیون سال پیش پدید آمدند، اما سرعت تکثیر و افزایش تنوع آن ها خیلی سریع تر از انتظارات قبلی ما بوده است. این موجودات از انقراض دایناسور ها جان سالم به در بردند، اما حالا در عصر حیات انسان ها با تهدیدی جدی روبه رو شده اند.
به گزارش دیجیاتو، گروهی از پژوهشگران از دانشگاه هایی مثل دانشگاه استان واشنگتن و دانشگاه سائوپائولو در تحقیقی دریافته اند که اولین زنبور ها در گوندوانای غربی پیدا شده اند. گوندوانا ابرقاره ای در گذشته های دور بود که شامل آفریقا و آمریکای جنوبی امروز می شد. این اولین بار است که شواهد نشان می دهد زنبور ها در نیم کره جنوبی پدید آمده اند.
محققان برای انجام این تحقیق دنباله ژنتیکی بیش از 200 گونه زنبور را به دست آوردند و آن ها را با هم مقایسه کردند. آن ها برای فهم تاریخ تکامل و شکل توزیع این موجودات، این ژن ها را با ژن های 185 فسیل و گونه مقرض شده از زنبور ها نیز مقایسه کردند. این مطالعه یکی از جامع ترین مطالعات انجام گرفته در طول تاریخ درباره زنبور ها بوده است.
زنبور ها اولین بار کجا دیده شدند؟
دانشمندان در پژوهش های قبلی فهمیده بودند که قدیمی ترین زنبور ها از زنبور های وحشی بی عسل به وجود آمده اند، و به جای شکار به گردآوری شهد و گرده روی آورده اند. اکنون این تحقیق تازه می گوید این تغییر در اوایل دوره کرتاسه در منطقه ها خشک گوندوانای غربی اتفاق افتاده است.
با شکل گیری قاره ها، زنبور ها به سمت شمال کوچک کردند، متنوع تر شدند و در کنار گیاهان گل دار تکامل یافتند. آن ها در طول زمان در هند و استرالیا خانه کردند و به سراسر نقاط دنیا رسیدند. نکته جالب این جاست که همه خانواده های اصلی زنبور ها تا پیش از دوره ترشیاری یعنی زمانی که دایناسور ها منقرض شدند، به وجود آمده بودند.
زنبور ها نقش مهمی را در زیست بوم ایفا می نمایند و یک چهارم تمام گل ها میزبان اصلی این موجودات هستند. محققان می خواهند در آینده به مطالعه روی گونه های بیشتری از زنبورها، ژنتیک و تاریخ آن ها ادامه دهند. نتایج این تحقیق در مجله Current Biology منتشر شده است.
منبع: فرارو