آمارهایی عجیب از بازار فیلترشکن و وی پی ان این روزهای ایران

به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، یکی از سایت مطرح در زمینه فروش فیلترشکن به پایگاه خبری اکسیئس گفته است تقاضا برای فیلترشکن در ایران نسبت به روزهای پیش از آغاز اعتراضات و محدودیت های اینترنت حدود 3 هزار برابر افزایش یافته است. یک گزارش اقتصادی دیگر هم نشان می دهد ارزش بازار وی پی ان در ایران به 1000 میلیارد تومان رسیده است.

آمارهایی عجیب از بازار فیلترشکن و وی پی ان این روزهای ایران

قطعی و محدودیت های اینترنت ایران دارد به دو هفته نزدیک می گردد و یک چیز کاملا تعیین و پر رنگ است: داغ تر شدن هر روزه بازار فیلترشکن ها و وی پی ان ها.

همه در پی کوشش برای آنلاین شدن و آنلاین باقی ماندن هستند. از پدربزرگ و مادربزرگ بگیرید که نظم و عادت روزانه سالیان اخیرشان در استفاده از اینترنت، تماس تصویری با بچه ها و دوستان، گشت زنی در اینستاگرام و خواندن پیغام های ده ها گروه واتساپی به هم خورده تا انواع قشرهای مردم از فروشگاه های آنلاین و فریلنسرها تا دانشگاهیان و دانشجویان.

بچه ها و نوجوانان هم جای خود دارند؛ دختر و پسر دسترسی به بازی های محبوب شان قطع شده و به هر در و دیواری می زنند و پول خرج می نمایند تا دوباره به سرور بازی خود وصل شوند یا ارتباط شان با دوستان شان در شبکه های اجتماعی حفظ گردد.

اگر دو هفته پیش، روی هر دستگاه یک VPN بود؛ اکنون روی هر گوشی موبایل، ده ها فیلترشکن، وی پی ان، پروکسی و برنامه دور زدن اینترنت ملی نصب شده است و حتی محدود به همین ها هم نشده؛ انواع افزونه های کروم و فایرفاکس برای یا انواع وب سایت ها و تنظیمات برای دسترسی به اینترنت بین الملل استفاده می گردد.

بیشتر بخوانید:

هیچ گاه اینترنت ایران تا به امروز، زیر فشار اعمال محدودیت ها و فیلترها نبوده است. در هر دوره ای از تاریخچه فیلترینگ ایران، یک شبکه اجتماعی فیلتر شده یا محدودیت های چند روزه ای به اینترنت اعمال شده است ولی در مهر 1401، خیل زیادی از شبکه های اجتماعی عمدتا امریکایی فیلتر شدند و به اینجا هم محدود نشده و انواع بازی های آنلاین و ویدئویی، وب سایت ها و سرویس ها هم فیلتر شدند.

از فیلتر اینستاگرام و واتساپ و لینکدین و اسکایپ بگیرید تا گوگل پلی، وایبر، بازی های ویدئویی مختلف و …

این حجم از فیلترینگ و ادامه دار شدن آن، باعث داغ شدن بازار فیلترشکن ها در ایران شده است در حالی که تعیین نیست سود حاصل از فروش این فلیترشکن ها دقیقا به جیب چه کسی می رود؟

در سال 1392، ارزش بازار فیلترشکن ها در ایران 100 میلیارد تومان برآورده شده است ولی اکنون یک تخمین زده شده از 1000 میلیارد تومان حکایت دارد. بازاری که عمدتا سود خالص است و هر روز نیز بر این سود افزوده می گردد تا این شائبه به وجود بیاید که فیلتر و محدودیت اینترنت ایران برای بعضی ها نان و آب دارد.

بیشتر بخوانید:

اگر می خواهید برآوردی از حجم مصرف فیلترشکن در روزهای اخیر به دست بیاورید؛ به گزارش رسانه اکسیئس توجه کنید که از قول سیمون میلیانو مسئول تحقیقات یکی از وب سایت های مطرح در زمینه فیلترشکن گفته است تقاضا برای وی پی ان در ایران 3 هزار درصد افزایش داشته است.

حالا، شما 3 هزار درصد را باور نکنید ولی می توانیم بگوییم 500 درصد افزایش نداشته است؟ 500 یا 100 درصد افزایش نصب فیلترشکن، آثار فاجعه باری برای یک جامعه است. در میان این فیلترشکن ها که عمدتا پس از برطرف این محدودیت ها، روش گوشی و دسکتاپ باقی می مانند؛ انواع بدافزارها، جاسوس افزارها، نرم افزارهای سرقت اطلاعات، نرم افزارهای آلوده و خطرناک یافت می گردد. بماند که دسترسی به محتواهای ضد اخلاقی به پایین ترین سطح سنتی خودش در جامعه می رسد.

بیشتر بخوانید:

این نکته را هم در نظر بگیرید که استفاده از فیلترشکن یعنی یک هزینه خرید و تمدید آن و یک !

غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس نیز ماه گذشته طی گزارشی از شرایط فیلترشکن ها، گفته بود آمارهای فعلی نشان می دهد 80 درصد کاربران ایرانی روی گوشی خود VPN دارند. این آمار در اروپا 10 درصد است.

سپیده حبیبی، عضو انجمن صنفی کسب وکارهای اینترنتی نیز چندی پیش گفته بود فروش وی پی ان در ایران، ماهیانه 50 میلیارد تومان و سالیانه 600 میلیارد تومان است. این گردش اقتصادی مربوط به پیش از قطعی و محدودیت های اینترنت مهر ماه 1401 است.

با هر عقل و منطقی، ابزار و خط کشی این بازار سیاه را بسنجید؛ شرایط مناسبی برای اینترنت و فضای مجازی ایران نیست و امیدواریم تصمیم گیران و سیاست گذاران اینترنت ایران، به آن توجه نموده و اقدامات بهتری برای اینترنت بگیرند.

منبع: شبکه چی

به "آمارهایی عجیب از بازار فیلترشکن و وی پی ان این روزهای ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آمارهایی عجیب از بازار فیلترشکن و وی پی ان این روزهای ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید