تاریخ نویسی در ایران به چاپ چهارم رسید
به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، انتشارات سمت کتاب تاریخ نویسی در ایران: نقد و آنالیز منایع برگزیده تألیف دکتر عباس قدیمی قیداری، استاد تاریخ دانشگاه تبریز در 240 صفحه به بهای 126 هزار تومان را به چاپ چهارم رساند.
شناخت تأملات نظری مورخان درباره تاریخ، تاریخ نویسی و موضوع و چیستی آن و نیز سبک و شیوه تاریخ نویسی و تاریخ نگری جز با آنالیز آثار تاریخ نویسی به دست نمی آید.
آنالیز آثار تاریخ نویسی ایرانی که در سه شکل تاریخ عمومی، تاریخ سلسله ای و تاریخ محلی به ظهور رسیده، علاوه بر این که خط سیر و روند تاریخ نویسی ایرانی و مؤلفه ها و ممیزات آن را نشان می دهد، منبع مهمی است برای شناخت اندیشه تاریخی و سیاسی هر عصر و زمانه ای.
این کتاب با تأکید بر آثار مهم تاریخ نویسی هر دوره، کوششی است مقدماتی در تحلیل جریان تاریخ نویسی ایرانی به زبان فارسی از نقطه عزیمت آن با تاریخ نامه طبری ابوعلی بلعمی تا آیینه سکندری میرزا آقاخان کرمانی در آستانه مشروطیت.
کتاب در چهار فصل تنظیم شده که عناوین سرفصل های آن عبارتند از: فصل اول: مورخان ایرانی؛ تاریخ و تاریخ نویسی، فصل دوم: تکوین و تثبیت تاریخ نویسی ایرانی؛ از سامانیان تا تأسیس دولت ایلخانان، فصل سوم: تاریخ نویسی ایرانی از ایلخانان تا برآمدن صفویان و فصل چهارم: تاریخ نویسی ایرانی از برآمدن صفویان تا تأسیس دولت قاجار و فصل پنجم: تاریخ نویسی در دوره قاجار: تداوم و تحول.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران