شرایط تامین آب 101 شهر قرمز است

به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: در حال حاضر از میان 304 شهر در معرض تنش آبی، 101 شهر در شرایط قرمز تامین آب قرار دارند.

شرایط تامین آب 101 شهر قرمز است

حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در نشستی خبری با اشاره به شرایط بارش ها اظهار کرد: در شش حوضه آبریز کشور شاهد کاهش بارش ها نسبت به سال گذشته هستیم. بر اساس آمار به طور میانه شرایط کاهش بارش در شش حوضه آبریز نسبت به سال گذشته 52 درصد کاهش داشته و نسبت به میانه بلندمدت 37 درصد کاهش بارش را شاهد هستیم.

وی اضافه نمود: بیشتر این کاهش بارش ها در حوزه شرق و مرکز فلات ایران با 53 درصد و کمترین (کاهش بارش ها) در شمال غرب و حوضه آبریز دریاچه ارومیه 13 درصد بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: علاوه بر کاهش بارش در کشور، افزایش بی رویه و زودرس دما هم موجب نگرانی هایی در کشور شده که مشکلاتی را در تابستان امسال به وجود آورده است. کولرها در مرکز فلات ایران طی ماه های گرم سال حدود 11 درصد آب مصرفی را به خود اختصاص می دهند.

وی در مورد شرایط سدهای تامین آب شرب هم اظهار کرد: تامین آب شرب حدود 500 شهر و به طور دقیق 467 شهر وابسته به منابع آب سدها هستند. اگر نگاهی به شرایط آب سدهای مهم کشور که وظیفه تامین آب شرب را دارند، اندازه ورودی آب سدها در امسال آبی نسبت به میانه سال گذشته 60 درصد و متاسفانه اندازه حجم آب سدها هم 34 درصد کاهش را شاهد هستیم.

جانباز با بیان اینکه در بعضی از استان ها تابستان امسال شرایط سختی داریم، یادآور شد: اگر اندازه فراوری و مصرف آب برابر باشد شرایط تنش آبی اطلاق می گردد. طی سال 1400 در حال حاضر 304 شهر در معرض تنش آبی هستند. از میان 304 شهر در معرض تنش آبی و 101 شهر در شرایط قرمز تامین آب نهاده شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، طی سال های گذشته رقم شهرهای دارای تنش بسیار بالاتر بود به طوری که در سال 94 حدود 285 شهردر شرایط قرمز تامین آب بودند.

وی در مورد اتخاذ طرح هایی برای مقابله با تابستان سخت هم توضیح داد: پروژه و برنامه های مختلفی را برای پایداری و ارتقای کیفی آب در نقاط مختلف این کشور اتخاذ کردیم که عمده آنها مربوط به بازسازی، افزایش حجم مخازن ذخیره، ارتقای کیفی، نمک زدایی آب شرب و تکمیل طرح های اولویت دار است.

وی اضافه نمود: در جایی که امکانات موجود نیست، مجبور به استفاده از برنامه آبرسانی سیار هستیم. البته طرح پایدارسازی برق اضطراری را هم در دستور کار داریم. تابستان امسال 8405 روستا به وسیله ناوگان سیار آبرسانی می شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان این که از سال 1387 موضوع کاهش مصرف سرانه آب شرب در دستور کار نهاده شد و با استفاده از مستندات بین المللی که برای اندازه آب مصرفی در نظر گرفته شده این مساله را مورد آنالیز قرار دادیم، گفت: براساس استانداردهای بین المللی از زمانی که این طرح را شروع نموده ایم اندازه سرانه مصرف آب کاهش یافت.

وی ادامه داد: مصرف آب شرب در کشور 300 لیتر در روز بود که در حال حاضر این عدد در بخش خانگی به 179 لیتر به ازای هر نفر کاهش یافته است، اما به نظر می رسد که هنوز جای کار دارد و می توانیم تا30 لیتر دیگر این عدد را کاهش دهیم.

به گفته جانباز در کشورهای کم آب این عدد 150 لیتر و در کشورهای پرآب 250 لیتر است که در بعضی جاها به 300 لیتر در روز هم می رسد.

به گفته وی در بخش آب شرب براساس بدترین سناریو برنامه ریزی می کنیم در سال آبی فعلی طبق پایشی که اجرا شده برنامه ریزی صورت گرفته است و نمی توان از اکنون برای درازمدت برنامه ریزی خشکسالی یا ترسالی را داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در حال حاضر چه تعداد از تصفیه خانه ها و پمپ های آب مجهز به ژنراتور هستند، اظهار کرد: در حال حاضر تمام تاسیسات مهم مجهز به دستگاه های ژنراتور و مولدهای اضطراری هستند اما در هیچ جای جهان برای چاه های پراکنده در سطح شهرستان ها مولدهای اضطراری در نظر نمی گیرند، اما با همکاری توانیر کوشش کردیم که فیدرهایی که احیانا قطع می شوند در مکان هایی که تامین کننده منابع آب هستند نباشند.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اقداماتی که برای تامین آب سیستان و بلوچستان صورت گرفته است، گفت: طرح های ابرسانی زیادی را در سیستان و بلوچستان داریم و برای این مساله چند واحد آب شیرین کن و خط انتقال در نظر گرفته ایم که با همکاری شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران وارد مدار می گردد. در تعدادی از استان ها هم اقدامات خوبی صورت گرفته در 200 روستا عملیات اجرای آبرسانی را داریم و بخش زیادی از آن را امسال وارد مدار می کنیم.

جانباز با بیان این که شرایط در سیستان و بلوچستان حاد است و با توجه به این که عمدتا وابسته به منابع آب زیرزمینی هستند، اظهار کرد: در شهری به نام سیرکان با تانکر آبرسانی را انجام می دهیم اما طرح های آبرسانی برای این استان در حال انجام است و باید گفت 11 درصد طرح های آبرسانی کل کشور به این استان تخصیص یافته است.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به گرم تر شدن هوا آیا مجوز قطع آب در سطح یک شهر قرمز ابلاغ می گردد، توضیح داد: برنامه ای برای قطع و جیره بندی آب نداریم و از هفت سال پیش این مساله را با مدیریت فشار کنترل می کنیم.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "شرایط تامین آب 101 شهر قرمز است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط تامین آب 101 شهر قرمز است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید