20 درصد پرمسافرترین هتل های مازندران فروخته می شوند
به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، جمشید سلطان مرادی، رئیس جامعه هتلداران مازندران از شرایط وخیم هتل های این استان خبر داده است. از طرف دیگر ستاد کرونا پیش از آن که تعطیلات نیمه تابستان شروع گردد، اخطار داد مردم از سفر غیرضروری به مناطق قرمز به ویژه مازندران خودداری نمایند. نماینده های مجلس این استان نیز به مردم هشدار دادند از سفر به مازندران پرهیز نمایند. اما گزارش های پلیس راه و مرکز کنترل ترافیک نشان داد که حجم سفرها به این استان در تعطیلات گذشته، افزایش قابل توجهی داشته است. تصاویری هم از سواحل شمالی منتشر شده که گویای حجم مسافران و رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی است. مازندران در خردادماه هم رکورد سفر واقامت را در بین 31 استان شکست.

سلطان مرادی در ادامه اضافه نمود: با آن که حجم سفرها به مازندران زیاد است اما هتل ها مسافر ندارند و فقط یک درصد ظرفیت اقامت در هتل های استان پر شد. برای همین موجی از تعدیل نیرو در هتل های مازندران راه افتاده است و 20 درصد هتل ها برای فروش اقدام نموده اند. در مازندران بیشتر از 300 هتل وجود دارد که حدود 70 هتل ها یا برای فروش گذاشته شده اند یا دنبال تغییر کاربری هستند.
وی ادامه داد: بیشتر مسافران مازندران یا ویلا دارند یا خانه ای را اجاره می نمایند. این خانه های غیرمجاز را هم که نه تعطیل می نمایند و نه برخورد قاطع و نظارتی می گردد.
رئیس جامعه هتلداران استان مازنداران حدود دو سال پیش از شناسایی 130 هزار ویلا و خانه شخصی که بدون مجوز و غیرمجاز به مسافران اجاره داده می گردد، سخن گفته بود. او اکنون می گوید: تعداد این خانه ها بیشتر شده اما اراده و عزمی در برخورد با آن ها دیده نمی گردد.
رئیس جامعه هتلداران استان مازندران اضافه نمود: تنها کاری که در استان انجام داده اند تعطیلی تالارهای عروسی در هتل ها بوده است که البته با این کار هم نتوانستند جلوی مراسم های مردم را بگیرند، چون مردم مراسم هایشان را در باغ ها و ویلاهای اجاره ای برگزار می نمایند.
وی اضافه نمود: دستورالعملی هم درباره نحوه فعالیت هتل ها در دوران کرونا فرستاده اند که بیشتر حکم یک یک کاغذ را دارد که پشت شیشه چسبانده شده است. این دستورالعمل ها وقتی کارایی پیدا می نماید که نظارت باشد و ورود مسافر را به استان کنترل نمایند، فعلا اراده ای در این راستا نمی بینیم.
سلطان مرادی از نحوه حمایت ها از صنعت گردشگری در بحران کرونا، گفت: متولیان دنبال حل مسائل هتلداران نیستند. جلسات با استاندار و ستاد کرونا هم تا به حال اثرگذار نبوده است. در چنین وضعی که هتل ها نه درآمد دارند و نه قدرت ادامه حیات، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان بخشنامه فرستاده و شرکتی را برای آموزش نیروی انسانی معرفی نموده است که هزینه آن 800 هزار تومان می گردد و تاکید نموده که اگر این هزینه داده نگردد و پرسنل توسط شرکت معرفی شده آموزش داده نشوند، پروانه هتل تمدید نمی گردد. این یعنی چوب لای چرخ گذاشتن. وقتی مسافر نیست و هتل درآمد ندارد و درحال تعدیل نیرو است، چه آموزشی بدهیم.
ایسنا نوشت، رئیس جامعه هتل داران ایران به تازگی گفت هتل ها از اسفندماه سال گذشته تا انتها تیرماه سال جاری 7400 میلیون تومان درآمد از دست داده اند و 75 هزار نیروی شاغل در این بخش با خطر بیکاری مواجهند.
منبع: گردشبان