7 عادت اشتباه که کامپیوتر شخصی شما را تا مرز نابودی می&zwnjبرند

به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، هیچ چیز برای همواره دوام نمی آورد. اما کامپیوتر شما اگر اندکی با آن خوش رفتاری کنید، عمری چند ساله و با عزت خواهد داشت. اگر حس می کنید لپ تاپتان اندکی زودتر از آنچه که باید به مشکل خورده است، به احتمال زیاد شما هم با چند عادت بد به شرایط دامن زده اید. بیایید به مرور رفتارهای نادرست و اشتباهی بپردازیم که باعث می شوند آسیبی ناخواسته و جدی به دستگاه گران قیمت شما وارد گردد.

7 عادت اشتباه که کامپیوتر شخصی شما را تا مرز نابودی می&zwnjبرند

1. رها کردن دستگاه روی سطوح پشمی (یا دیگر مسائل افزایش حرارت)

حرارت دشمن قسم خورده کامپیوتر شما است. اگر کامپیوترتان پیش از حد داغ گردد، پردازنده با سرعت کمتری کار نموده و سعی می نماید با کند کردن وظایف، حرارت را در رنجی قابل قبول نگه دارد. گاهی حتی دستگاه به صورت کامل خاموش می گردد. کار کردن با دستگاهی که دمای بسیار زیاد دارد، آن هم برای مدت زمانی طولانی، می تواند از عمر مفید پردازنده، فن ها و باتری بکاهد. نیازی به اشاره هم نیست که دستگاه بسیار پر سر و صدا عمل خواهد نمود.

راهکار برای کامپیوترهای دسکتاپ آسان است: اطمینان حاصل کنید که هوا به خوبی درون کیس جریان دارد و دریچه ها و فن ها به خوبی هوای خنک را میان قطعات حرکت می دهند. این یعنی نباید کیس کامپیوتر شما درون کابینت های سربسته یا فضاهای مشابهی که هوا به خوبی در آن ها جریان ندارد قرار بگیرد. در ضمن بهتر است که هر از چندگاهی تمام درون و بیرون دستگاه را به خوبی تمیز و گردگیری کنید. و اگر از آن دسته از کاربران عاشق اوورکلاک به حساب می آیید، بهترین کار اینست که همواره یک چشمتان به اعداد و ارقام مربوط به ولتاژها و حرارت باشد.

لپ تاپ ها از طرف دیگر نیازمند اندکی مراقبت بیشتر هستند. حمل پذیری این دیوایس ها باعث می گردد که عادات بسیار اشتباهی در کاربر شکل بگیرد، مثلا قرار دادن دستگاه روی پتو یا سطوح پشمی. چنین کاری باعث می گردد هوا در زیر لپ تاپ جریان نداشته باشد. در واقع پتو و دیگر سطوح مشابه می توانند دریچه های فن را مسدود نمایند.

هر زمان که امکان پذیر است، از لپ تاپ روی سطحی تخت بهره ببرید یا اگر دستگاه را روی پایتان قرار می دهید، مطمئن شوید که پتو یا هرچیزی که ممکن است جریان هوا را مسدود کند روی پایتان نینداخته اید. میزهای کم ارتفاع که درست روی پایتان قرار می گیرند بهترین راه برای حصول اطمینان از خنک باقی ماندن لپ تاپ هستند.

2. بی توجهی به گرد و خاک و مایعات

تمام کامپیوترها بعد از مدتی گرد و خاک می گیرند و با نشستن خاک روی قطعات، فن ها سخت تر از قبل کار خواهند کرد. اگرچه تمیز کردن مداوم دستگاه می تواند بسیار ثمربخش باشد، پیشگیری بهتر از درمان است و بنابراین نباید اصلا اجازه ورود چنین چیزهایی را به دستگاه خود بدهید.

برای مثال دود سیگار و موی حیوانات خانگی می تواند به مشکل دامن بزند و قرار دادن کامپیوتر دسکتاپ روی زمین به معنای مکش گرد و خاک، مو و ذرات بیشتری به درون کیس خواهد بود. و اگر روی زمین فرش پهن نموده اید، احتمالا ورودی هوا به منبع تغذیه کامپیوتر نیز مسدود باشد. کامپیوتر را روی میز یا هر سطح مرتفع دیگری قرار دهید و از فیلترهای هوا روی فن های ورودی بهره ببرید.

از طرف دیگر، هیچوقت در نزدیکی کامپیوتر به صرف غذا یا نوشیدن مایعات نپردازید یا اگر چنین کاری می کنید، حسابی حواستان را جمع کنید. ورود خرده های غذا به درون کیبورد نه تنها اتفاقی چندش آور است، بلکه می تواند به سوییچ ها نیز آسیب بزند یا فشردن بعضی دکمه ها را سخت تر کند. و مطمئنیم که داستان های وحشتناک ریختن چای یا قهوه روی لپتاپ مردم را نیز شنیده اید که به شکلی فوری و بی بازگشت، دستگاه را نابود می نماید.

3. حمل بی ملاحظه لپ تاپ

هرچقدر بگوییم کم است. اگرچه لپ تاپ ها اساسا برای این ساخته شده اند که محدودیت ها را کنار زده و در هر زمان و مکانی قابل استفاده باشند، اما همین هویتشان باعث می گردد که مورد سوء استفاده نیز قرار بگیرند.

گاهی اوقات افرادی را می بینیم که دستگاه را از نمایشگر گرفته و حمل می نمایند، یا اینکه هنگام باز کردن لولاها فشاری بیش از اندازه به آن ها می آورند یا اصلا دیوایس را از یک اتاق، به روی مبلی در اتاق دیگر پرت می نمایند. (بله، مبل نرم است، اما یک روز بالاخره محاسباتتان اشتباه پیش خواهد رفت و لپ تاپ با زمین یا میز برخورد می نماید). حتی گاهی می بینیم که مردم از لپ تاپ خود به عنوان سینی لیوان استفاده می نمایند.

بعضی لپ تاپ ها حسابی از خود مقاومت نشان می دهند، اما هرچه بیشتر با آن ها بدرفتاری کنید، به احتمال بیشتری به یکی از قطعات آسیب می رسانید. در بهترین حالت، مجبور می شوید با مشکل لولاهای در رفته لپ تاپ یا یک ترک روی بدنه سر و کله بزنید. اما اگر لپ تاپ شما به جای اس اس دی، به یک هارد درایو سنتی مجهز باشد، پرتاب کردن و لرزاندن دستگاه -خصوصا در زمانی که هارد مشغول به کار است- می تواند آسیبی جدی به دیسک وارد کند. این اتفاقی آنقدرها رایج نیست، اما وقتی به وقوع بپیوندد روزتان خراب خواهد شد. خصوصا اگر از اطلاعاتتان بکاپ نگرفته باشید.

لپ تاپ شما دستگاهی گران قیمت است. پس مثل یک دستگاه گران قیمت با آن رفتار کنید.

4. مدیریت ضعیف باتری دستگاه

صرف اینکه باتری لپ تاپ شما در روزهای نخست می تواند تا هشت ساعت عمر کند، به این معنا نیست که برای همواره این طور باقی خواهد ماند. باتری ها به مرور زمان تضعیف می شوند و عمر باتری هشت ساعته، بعد از چند سال به هفت یا شش ساعت خواهد رسید. هیچ راه فراری هم نیست. اما اگر همواره لپ تاپتان را تا خالی شدن کامل باتری به کار بگیرید، در واقع دستی دستی به فرایند تضعیف باتری دامن خواهید زد.

برای اینکه سلامت باتری به بیشترین مقدار ممکن برسد، ضروری است آن را به صورت مداوم شارژ کنید. البته زیاد هم نگران نباشید و وقتی کارتان حسابی گیر است، هر چقدر که ضروری است از لپ تاپ بهره ببرید. اما در طولانی مدت، بهترین رویکرد اینست که دستگاه به صورت مداوم شارژ گردد و باتری را هربار تا سرانجام خالی نکنید.

اما اگر باتری لپ تاپ باد کرد، آن زمان است که باید نگران باشید. اگر باتری به قدری باد نموده که به قاب دور لپ تاپ فشار می آورد یا یک حفره میان پنل ها ایجاد می نماید، باید فورا از استفاده از دستگاه دست کشیده و باتری را تعویض کنید.

وقتی مشغول تعویض باتری هستید، اندکی دست و دل باز باشید. به سراغ باتری های ارزان قیمت که در فروشگاه های بی نام و نشان یافت می شوند نروید. باتری های کم کیفیت در بهترین حالت به خوبی شارژ نمی شوند و در بدترین حالت، می توانند جانتان را به خطر بیندازند. همین موضوع درباره شارژرهای بی کیفیت نیز مصداق دارد و بهتر است فقط محصولاتی را خریداری کنید که توسط شرکت سازنده دستگاه روانه بازار شده اند.

5. بی توجهی به امنیت الکتریکی

کامپیوتر شخصی شما مقادیر قابل توجهی از انرژی دریافت می نماید و بنابراین نوسانات برقی -حتی افزایش اندک و موقت ولتاژ- می توانند آسیبی جدی به آن وارد نمایند. چنین اتفاقی می تواند هنگام قطعی برق یا روشن کردن یک دیوایس پرمصرف دیگر در خانه رخ دهد. منبع تغذیه موجود در کامپیوتر شما تدابیری ابتدایی برای حفاظت در برابر نوسانات برقی را به کار می گیرد. اما در طولانی مدت لطف بزرگی به خودتان خواهید کرد اگر یک محافظ برق جداگانه نیز تهیه کنید.

حواستان باشد که داریم درباره چیزی متفاوت از چندراهی برق صحبت می کنیم که صرفا چندین خروجی برق مختلف را بدون محافظت در برابر نوسان در اختیارتان قرار می دهد. بعد از خرید محافظ نیز، هر 3 الی 5 سال یک بار آن را تعویض کنید، زیرا به مرور زمان از میزان محافظت کاسته می گردد و گاهی حتی میزان محافظت به صفر می رسد. در ذهن داشته باشید که محافظ های برق از کامپیوتر شما در برابر نوسانات شدید برق (مثلا صاعقه) مراقبت نمی نمایند، اما می توانند در مجموع عمر مفید کامپیوتر را افزایش دهند.

و در نهایت، لپ تاپ ها به خاطر حمل پذیریشان نیازمند اندکی مراقبت بیشتر هستند. اگرچه کابل برق دسکتاپ شما می تواند برای سال ها در یک نقطه ثابت باقی بماند، کابل لپ تاپ شما ممکن است سر از هر جایی در بیاورد یا به شکلی محکم از پریز برق کشیده گردد. چنین چیزی باعث می گردد سیم کشی های درون کابل تضعیف شده و حتی احتمال آتش سوزی بالاتر برود. بنابراین همواره کابل را به شکلی آرام از پریز بکشید و آن را خیلی محکم گره نزنید.

6. استرس وارد کردن به کابل ها و پورت ها

اگرچه آسیب زدن به پورت USB یا کابل به اندازه آسیب زدن به آداپتور برق خطرناک نیست، اما باز هم می تواند کامپیوتر شما را به شکلی بی بازگشت دچار مشکل کند. چنین چیزی شاید بسیار بدیهی به نظر برسد، اما کابل ها را به زور درون پورت ها فرو نکنید.

به صورت مشابه، اگر چیزی به دستگاه متصل است (مثلا یک فلش درون پورت USB)، دقت کنید که برخوردی با آن صورت نگیرد و دیوایس متصل دچار خمش نگردد. در این صورت یا درایو آسیب خواهد دید، یا پورت و یا هردو. در ضمن حواستان باشد که پورت های موجود در لپ تاپ های امروزی آنقدرها ارزان قیمت نیستند و می توانند هزینه ای قابل توجه روی دستتان بگذارند.

تمام این ها درباره کابل ها نیز مصداق دارد. اگر به صورت مداوم مشغول تا کردن کابل ها باشید، به احتمال بیشتری به اتصالات داخلی آسیب وارد خواهید کرد. کابل ها را از دسترس بچه ها یا حیوانات خانگی دور کنید و وقتی هم که سیم را به دور خود پیچیدید، آن را زیادی محکم گره نزنید. خوشبختانه تعویض کابل آسیب دیده آنقدرها هزینه بر نیست، اما اگر اندکی ملاحظه نشان دهید، نیازی به صرف همین هزینه اندک هم نخواهد بود.

7. گشت وگذار محافظت نشده در وب

برخلاف باور عمومی، دقت نشان دادن به وب سایت هایی که باز می کنید نباید تنها تدبیر امنیتی شما در برابر بدافزارها باشد. حتی معتبرترین سایت ها هم ممکن است به بدافزار آلوده شده و مشکل را به دستگاه شما انتقال دهند. بنابراین ضروری است همواره یک آنتی ویروس قدرتمند روی کامپیوتر داشته باشید.

خوشبختانه ویندوز دیفندر مایکروسافت که به صورت پیش فرض روی ویندوز فعال است به مرور زمان شکلی معرکه به خود گرفته. بنابراین بگذارید به حال خودش باشد و کارش را بکند. اما اگر به دنبال اندکی محافظت بیشتر هستید، می توانید به سراغ Malwarebytes Anti-Malware بروید که اثبات شده قادر به شناسایی بدافزارهایی است که حتی از چشم کروم و ویندوز دیفندر نیز دور می مانند.

اگر بخواهید هر از چندگاهی کامپیوترتان را اسکن کنید، نسخه رایگان این نرم افزار کارتان را راه می اندازد، اما اگر دست به جیب شده و ورژن پولی را تهیه کنید، از قابلیت هایی نظیر بلاک کردن سایت های مضر پیش از اینکه روی نمایشگر ظاهر شوند بهره مند خواهید بود. وقتی از این نرم افزار به صورت موازی با آنتی ویروس های سنتی مانند ویندوز دیفندر بهره ببرید، خیالتان می تواند تقریبا از امنیت کامل کامپیوتر راحت باشد.

از سوی دیگر، روینمودهای امنیتی بنیادین را از قلم نیاندازید: نرم افزارها (هم ویندوز و هم برنامه های مورد استفاده) را به روز نگه دارید، از یک ابزار مدیریت پسوورد خوب بهره ببرید (به جای اینکه پسووردی یکسان در تمام سایت ها داشته باشید) و شناسایی حملات فیشینگ را بیاموزید. تا جای ممکن از دانلود غیر قانونی نرم افزارها (که ممکن است حاوی بدافزار باشند) دست بکشید و وای فای خانگی را نیز با یک رمز عبور WPA2 امن نگه دارید.

نادیده دریافت این موضوع آسان است، اما یک بدافزار یا باج افزار قدرتمند می تواند سردردی واقعی ایجاد کند و دلتان نمی خواهد درگیر چنین دردسرهایی شوید.

  • 5 عادت اشتباه که گوشی هوشمند شما را تا مرز نابودی می برند

منبع: PCMag

منبع: دیجیکالا مگ

به "7 عادت اشتباه که کامپیوتر شخصی شما را تا مرز نابودی می&zwnjبرند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 عادت اشتباه که کامپیوتر شخصی شما را تا مرز نابودی می&zwnjبرند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید