راهنمای دریافت ویزای شینگن و چگونگی دریافت آن
به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، در این مقاله از وب سایت مجله گردشگری خبرنگاران به معرفی راهنمای دریافت ویزای شینگن و چگونگی دریافت آن خواهیم پرداخت پس اگر قصد دریافت ویزای شینگن را دارید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید تا به راحتی بتوانید ویزای شینگن را دریافت کنید
بلیط هواپیما در طاهاگشت
حتما نام ویزای شینگن را باید زیاد شنیده باشید این ویزا شرایط گوناگونی دارد که در این مقاله به معرفی آنها خواهیم پرداخت .
شینگن چیست ؟
شینگن به مجموعه از کشور اروپایی گفته می گردد که تحت پیمانی با همین نام، قوانین یکپارچه ای در راستای فعالیت ها و مقررات مرزی و مسافرتی خود دارند. به سبب همین پیمان، تمامی مردم کشورهای خارج از این اتحادیه، جهت سفر و اقامت در این مناطق، موظف به اخذ مجوز ورود و ویزای جامع و واحد موسوم به ویزای شینگن (Schengen Visa) هستند.
اعضای عضو شینگن
همان طور که در تصویر زیر معین شده است، 26 کشور عضو شینگن هستند. از این میان 3 کشور سوئیس، نروژ و ایسلند علی رغم آن که عضو اتحادیه اروپا نیستند، عضو شینگن هستند. همچنین ایرلند و بریتانیا از اعضای اتحادیه اروپا هستند که عضو شینگن نیستند؛ البته لازم به اشاره است که اخیرا بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز خارج شد. کشورهای دیگر نیز از جمله رومانی، بلغارستان و قبرس نیز از جمله کشورهای در حال الحاق به این پیمان هستند.
اتریش - Austria | مجارستان - Hungary | لهستان - Poland |
بلژیک - Belgium | ایسلند - Iceland | پرتغال - Portugal |
جمهوری چک - Czech Republic | ایتالیا - Italy | اسلواکی - Slovakia |
دانمارک - Denmark | لاتویا - Latvia | اسلوونی - Slovenia |
استونی - Estonia | لیتوانی - Lithuania | اسپانیا - Spain |
فنلاند - Finland | لوکزامبورگ - Luxembourg | سوئد - Sweden |
فرانسه - France | مالت - Malta | سوئیس - Switzerland |
آلمان - Germany | هلند - Netherlands | لیختنشتاین - Liechtenstein |
یونان - Greece | نروژ - Norway |
انواع ویزای شینگن
ویزای اتحادیه شینگن (USV)
ویزای اعتباری منطقه محدوده (LTV)
ویزای ملی (NV)
مدارک مورد احتیاج برای اخذ ویزای شینگن
قبل از هر موردی می بایست هماهنگی های لازم را با سفارت کشور مقصد خود داشته باشید. مدارک مورد احتیاج برای اخذ ویزای شینگن در بیشتر کشورهای عضو این پیمان شبیه به یکدیگر است و تنها در بعضی از جزئیات و موارد، کمی متفاوت هستند. به هر ترتیب، مدارک اصلی که باید همراه داشته باشید، شامل موارد زیر است:
1. فرم تکمیل شده درخواست ویزا اولین مورد است. به طور کلی اولین مرحله برای اخذ ویزای هر کشور تکمیل فرم درخواست ویزا آن است. این فرم باید از سفارت مربوطه دریافت گردد. هر چند که این کشورها عضو شینگن هستند، ممکن است فرم درخواست ویزای هر یک از آن ها متفاوت باشد؛ در نتیجه ضروری است از سفارت های آن ها دریافت گردد.
2. همراه داشتن اصل گذرنامه با امضاء و گذرنامه های قبلی. همچنین گذرنامه می بایست تا حداقل 6 ماه پس از درخواست ویزا، اعتبار داشته باشد.
3. عکس پرسنلی رنگی تمام رخ با زمینه سفید که باید با ظاهر وقت صاحب عکس هم خوانی داشته و جدید باشد.
4. مدارک شغلی رسمی مانند جواز کسب، روزنامه شغلی، فیش حقوقی و گواهی اشتغال به کار یا تحصیل ضروری است. همچنین اسناد ملکی شخص متقاضی و منابع اقتصادی وی همراه با گردش حساب رسمی مورد احتیاج خواهد بود.
لازم به اشاره است که این مدارک می بایست همراه با ترجمه رسمی به سفارت ارائه گردد.
5. بلیت پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد یا رزرو بلیت لازم خواهد بود.
6. متقاضیان ویزا باید برای کل مدت زمان سفر بیمه مسافرتی فردی یا جمعی داشته باشند. شرکت بیمه گذار نیز باید نماینده معتبری در کشور مقصد داشته باشد.
7. همراه داشتن برگه تاییدیه رزرو هتل یا اصل دعوت نامه ای که شخص دعوت نماینده از کشور مقصد برای متقاضی فرستاده است.
نکات ضروری که حتما باید به آنها توجه کرد
دانستن نکات زیر جهت ارائه درخواست ویزای شینگن، خالی از لطف نیست.
- تمامی مراحل درخواست و اخذ ویزای شینگن در کنسولگری ها و سفارت های کشورهای این پیمان، قابل اجرا و پیگیری است.
- تمامی مدارک مورد احتیاج هر سفارت می بایست به صورت تمام و کمال ارائه گردد.
- مدارک مورد احتیاج ممکن است گاهی با توجه به شرایط فرد متقاصی و کشور صادرنماینده ویزا متفاوت باشد. لذا به طوری کلی بهتر است به سفارت و بخش توریستی آن کشور مراجعه گردد.
- همه مدارک ترجمه شده احتیاج به مهر دادگستری دارند. این کار معمولا توسط دارالترجمه ها پس از ترجمه مدارک، انجام می گردد.
- تمام هزینه هایی که برای درخواست و اخذ ویزا صورت می گیرد، غیرقابل برگشت است.
- درخواست ویزا می تواند تا 4 ماه زودتر از زمان مسافرت ارائه گردد.
انواع ویزای شینگن
1- ویزای ملی (NV)
از ویزای ملی (National Visas) به عنوان ویزای نوع D یاد می گردد. این ویزا برای افرادی که برای تحصیل، کار یا کسانی که برای مدت زمان معینی و با هدف معینی، قصد اقامت در کشورهای ناحیه شینگن را دارند، صادر می گردد. این ویزا نیز بسته به شرایط و هدف آن می تواند یک بار ورود یا چندبار ورود باشد و دارنده آن می بایست پس از اتمام اعتبار ویزا و انتها دوره معین شده، به کشور خود بازگردد. با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، بدون احتیاج به اخذ ویزا دیگری می توان به تمامی کشورهای ناحیه شینگن بدون محدودیت سفر کرد. با این توضیحات، داوطلبان این ویزا باید یکی از شرایط زیر را داشته باشند:
- دانشجویان بین المللی که برای انجام پروژه های تحقیقاتی برای مدتی معین و نه بیشتر از یک سال، به کشورهای شینگن سفر می نمایند.
- دانشجویان بین المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دوره های تحصیلی کشورهای عضو پیمان شینگن را دارند. به این گروه نیز ویزای یک ساله اعطا می گردد که برای اقامت بیشتر قابل تمدید است.
- کار کردن یا پژوهش علمی و آموزشی در مراکز تحقیقاتی یا موسسات معتبر کشورهای اتحادیه شینگن. این ویزا با توجه به آنالیز سوابق فرد و اعضای خانواده اش صادر می گردد.
- متخصصانی که با هدف به اشتراک گذاشتن تخصص و مهارت خود به کشورهای عضو این پیمان سفر می نمایند. برای مثال هنرمندان و ورزشکاران در این گروه قرار می گیرند.
- موارد اضطراری که فرد به دلیل شرایط پزشکی برای مدت معینی قادر به ترک ناحیه شینگن نباشد.
2- ویزای اعتباری منطقه محدوده (LTV)
این نوع از ویزا، ویزای اعتباری منطقه محدوده (Limited Territorial Validity Visas) نام دارد. این ویزا به شما اجازه می دهد که تنها به محدوده های معینی که در زمان اخذ ویزا اعلام می گردد، سفر نموده و در آن ها اقامت داشته باشید. این ویزا به غیر از مناطق معین شده، در هیچ منطقه دیگری نامعتبر است و دارنده آن مجوز سفر به هیچ یک از دیگر مناطق را ندارد. این ویزا بیشتر تحت شرایط خاص، مانند ویزا برای پناهندگان، اعطا می گردد.
3- ویزای اتحادیه شینگن (USV)
راهنمای دریافت ویزای شینگن
با داشتن ویزای اتحادیه شینگن (Uniform Schengen Visas) مجوز ورود و سفر به کشورهای عضو این پیمان را، برای حدبیشتر 90 روز در هر 6 ماه، اخذ می کنید. به طبع شروع این تاریخ از لحظه ورود به یکی از این کشورها شروع می گردد. این ویزا در اصل همان ویزای توریستیبرای گردشگران محسوب می گردد. از طرفی این نوع از ویزا به چند دسته دیگر تقسیم می گردد. برای دسته بندی های این ویزا موارد زیر را داریم:
ویزای نوع A
منظور از این ویزا، ویزای ترانزیت فرودگاه (Airport Transit Visa) است. در این صورت، مسافر حق خروج از فرودگاه کشور عضو شینگن را ندارد و تنها می تواند در یکی از فرودگاه های عضو این پیمان، هواپیمای خود را عوض نموده و به مقصد کشور دیگری در خارج از منطقه شینگن برود.
ویزای نوع B
این ویزا نیز نوعی ویزای عبور و ترانزیت است. با داشتن ویزای نوع B، مسافر می تواند از خاک کشورهای شینگن، در مدت حدبیشتر 5 روز، به مقصدی خارج از این منطقه، گذر کند.
ویزای نوع C
ویزای نوع C در واقع ویزا کوتاه مدتی است برای ورود و اقامت در کشورهای عضو اتحادیه شینگن. دریافت نمایندگان ویزای C با توجه به هدف و شرایط سفر خود، یکی از 3 نوع ویزای زیر را دریافت می نمایند:
ویزای یک بار ورود (Single-entry)
همان طور که از اسم ویزای یک بار ورود معین است، این ویزا تنها برای یک بار ورود به یکی از کشورهای عضو شینگن اعتبار دارد؛ به این معنی که اعتبار ویزای مسافر به محض ترک کردن کشوری که به آن وارد شده است، فارغ از این که مدت آن به انتها رسیده است یا خیر، منقضی خواهد شد.
ویزای دو بار ورود (Double-entry)
ویزای دوبار ورود شرایطی مشابه با ویزای یک بار ورود دارد، با این تفاوت که مسافر مجوز دو بار وارد شدن به کشورهای شینگن را دارد. به خاطر داشته باشید که استفاده از این شرایط در محدوده زمانی معینی قابل اجرا است.
ویزای چند بار ورود (Multiple-entry)
ویزای چندبار ورود مجوز هر چندبار ورود و سفر بین کشورهای عضو شینگن را صادر می نماید. به این معنی که مسافر می تواند به چندین کشور عضو این پیمان سفر نموده و در آن ها اقامت داشته باشد. تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی است که برای 90 روز در هر 6 ماه از سال، اعتبار دارد. همچنین همان طور که پیش تر اشاره کردیم این 90 روز به محض ورود به هر یک از کشورهای ناحیه شینگن محاسبه می گردد.
سوالات متداول در مصاحبه
برای آخرین بخش به سراغ سوالات متداول و پرتکراری که در طول مصاحبه با سفارت کشور مقصد از متقاضی پرسیده می گردد، رفته ایم.
- قصد سفر به کدام کشورهای اتحادیه شینگن را دارید؟
- آیا از اعضای خانواده، آشنایان، دوستان یا فامیل های خود کسی را در کشورهای عضو شینگن دارید؟
- هدف از سفرتان چیست؟
- هزینه سفر شما بر عهده کیست؟
- آیا ازدواج نموده اید؟ اگر بله، چه مدت است که ازدواج نموده اید؟ شغل همسرتان چیست؟
- آیا فرزند دارید؟ اگر بله، چند سالشان است و چه می نمایند؟
- اقامتتان برای چه مدت به طول خواهد انجامید؟
- محل اقامتتان کجا خواهد بود؟
- شرایط سواد و تحصیلی تان چگونه است؟
- در چه شرکتی مشغول به کار هستید؟
- کار شرکت و خودتان چیست؟
- درآمد و حقوقتان چقدر است؟
- آیا در طول سفرتان، کسی در محل کارتان جایگزین شما خواهد شد؟
- آیا تا به امروز به کشورهای دیگر سفر نموده اید؟
- از کجا مطمئن باشیم که به وطن خود باز خواهید گشت؟
لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت
منبع: تاپ تراول