طبع برنج ایرانی سرد است یا گرم؟ ، طبع برنج ایرانی شمال و جنوب
به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، طبع برنج ایرانی سرد است یا گرم؟ کدام برنج طبع گرم دارد و روش پخت برنج چطور می تواند بر طبع آن موثر باشد؟ برنج یکی از اصلی ترین غذاهای ما ایرانی ها است که به ویژه در وعده ناهار، بسیار پرطرفدار است. شناخت طبع برنج به ما کمک می کند تا بهتر تعادل مزاج بدن خود را حفظ کنیم. در این مقاله از در هر چه که باید درباره طبع برنج ایرانی بدانید را به شما می گوییم.
طبع برنج ایرانی
انواع مختلفی دارد و هر برنج با توجه به نوع آن و روشی که پخت می شود، طبع متفاوتی خواهد داشت. به طورکلی طبع برنج شمال متعادل است. اما برنج هایی که در جنوب کشور کشت می شوند، معمولا طبع گرم تری دارند و از همین رو برای افراد بلغمی و سرد مزاج گزینه بهتری محسوب می شوند. در برخی کتب طب سنتی گفته شده است که طبع برنج به طور کلی سرد است، اما معمولا برنج را به عنوان غذایی با طبع معتدل رو به خشک در نظر می گیرند.
یکی دیگر از انواع برنج است که سبوس آن جدا نشده است و از همین رو خواص بیشتری نیست به برنج های معمولی دارد. این برنج مثل برنج های سفید قد نمی کشد و بعد از پخت ظاهر مجلسی پیدا نمی کند، اما آنقدر لذیذ و مقوی است که متخصصان پیشنهاد می کنند، از این برنج بیشتر در رژیم غذایی روزانه استفاده شود. طبع برنج قهوه ای معتدل و خشک است و باید به صورت دمی یا کته آماده شود تا خواص خود را حفظ کند.
در طب سنتی طبع سردی دارد. درواقع زمانی که برنج در آب می پزد، گرمای برنج وارد آب می شود و اگر آب برنج آبکش شود، طبع برنج بسیار سرد می شود. درحالی که برنجی که به صورت دمی و با آب کمتر پخت می شود، طبع متعادلی دارد. در صورت تمایل می توانید انواع از جمله باکیفیت را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های همیشه تخفیف تهیه کنید.
چگونه طبع برنج ایرانی را گرم کنیم؟
برای گرم کردن طبع برنج ایرانی روش های متعددی وجود دارد. قبل از هر چیز بهتر است برای جلوگیری از سردی برنج، آن را به صورت آماده کنید. با این روش برنج شما طبعی متعادل پیدا می کند. برای رفع سردی برنج نیز می توانید از مصلحات برنج استفاده کنید.
افرادی که طبع خشکی دارند، بهتر است برنج ایرانی را همراه با مقداری روغن حیوانی، کره یا روغن زیتون استفاده کنند. در صورت تمایل می توانید انواع درجه یک، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید. در ادامه می توانید با فهرستی از مواد گرم که می توانید برای متعادل کردن طبع برنج به آن اضافه کنید، اشاره شده است.
زعفران
زعفران یکی از خوش عطرترین ترکیباتی است که می توانید برای گرم کردن طبع برنج ایرانی و سایر انواع برنج به آن اضافه کنید. این گیاه خوش عطر طبع گرمی دارد و عطر و رنگ فوق العاده ای به برنج می بخشد. می توانید بعد از پخت برنج مقداری زعفران به آن اضافه کنید تا طبع برنج شما گرم شود یا اصلا درست کنید. برای تهیه می توانید خرید خود را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای انجام دهید.
شوید
شوید یکی از سبزیجات گرم و معطر است که ترکیب آن با برنج ایرانی واقعا خوش طعم می شود. می توانید از شوید خشک یا تازه برای خنثی کردن سردی برنج ایرانی استفاده کنید. اضافه کردن شوید به برنج به بهبود هضم غذا کمک می کند و موجب افزایش متابولیسم چربی در بدن می شود. در صورت تمایل می توانید را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای خرید کنید.
زیره
زیره یک چاشنی بی نظیر و سرشار از خاصیت است. اضافه کردن زیره به برنج نه تنها موجب گرم شدن طبع برنج ایرانی می شود، بلکه به افزایش سوخت و ساز، درمان چاقی، بهبود هضم و درمان نفخ نیز کمک می کند. کرمانی ها معمولا چلو را با زیره طعم دار می کنند. زیره طعم جذابی به برنج می بخشد و به دلیل فواید زیادی که دارد، یک انتخاب بی نظیر برای از بین بردن سردی برنج است.
در صورت تمایل می توانید را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای خرید کنید.
کشمش پلویی
اگر با خودتان فکر می کنید که چگونه سردی برنج را از بین ببریم، پیشنهاد بعدی ما اضافه کردن مقداری کشمش پلویی سرخ شده به برنج است. کشمش طبع گرمی دارد و در ترکیب با برنج بسیار لذیذ می شود. می توانید در کنار بسکمک از غذاها مثل مرغ و برنج یا خورشت های مختلف با برنج کمی کشمش سرخ کنید تا طبع غذای شما متعادل شود. در صورت تمایل می توانید را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای خرید کنید.
استفاده از ادویه های گرم
یکی دیگر از روش هایی که می توانید طبع برنج ایرانی را گرم کند، اضافه کردن ادویه های گرم به برنج است. می توانید در زمان پخت مقداری ادویه گرم مثل زنجبیل، میخک، کاری، دارچین یا فلفل سیاه و فلفل قرمز به برنج اضافه کنید. این کار هم طعم دلپذیری به غذای شما می بخشد و طبع سرد برنج را متعادل می کند.
در صورت تمایل برای تهیه انواع ادویه های گرم مثل ، ، ، و می توانید خرید خود را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای انجام دهید.
خرما
بسکمک از جنوبی ها در کنار برنج از خرما استفاده می کنند. یکی از سالم ترین خوراکی ها با طبع گرم است که می توانید آن را به شکل های مختلف در کنار غذا میل کنید. در صورت تمایل می توانید هسته خرما را خارج کنید و آن را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید. سپس خرمای تفت داده شده را در کنار برنج سرو کنید.
اگر از طعم شیرین خرما در کنار برنج یا غذا خوشتان نمی آید می توانید بعد از این که غذایتان را خوردید، 1 تا 2 عدد خرما میل کنید تا بدنتان گرم شود. در صورت تمایل می توانید انواع را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های همیشه تخفیف خریداری کنید.
کدام برنج ایرانی طبع گرم دارد؟
طبع برنج عنبر بو برخلاف دیگر انواع برنج ایرانی گرم است. درواقع برنج عنبر بو یکی از محبوب ترین و خوش عطرترین انواع برنج ایرانی است که در جنوب کشور و بیشتر در خوزستان و ایلام کشت و طبخ می شود. این برنج طبع گرمی دارد و از همین رو برای افراد بلغمی و افرادی که به مسائل گوارشی مبتلا هستند، گزینه مناسبی است.
برنج عنبر بو یک نوع برنج قد کوتاه و گرد است که بعد از پخت قد نمی کشد و از همین رو بسکمک از جنوبی ها از این برنج برای مهمان استفاده نمی کنند. اما برنج عنبر بو معمولا ارگانیک است و بدون مواد شیمیایی و کود کشت می شود، از همین رو خواص بسیار زیادی دارد. را بلد هستید؟
طبع سرد چه تاثیری بر بدن دارد؟
مصرف غذاهای با طبع سرد به خصوص برای افرادی که بلغمی هستند، موجب افزایش علائم سردی و بلغم در بدن می شود. کسانی که طبع سردی دارند، با مصرف غذاهای سرد مثل برنج علائمی مثل رخوت، سستی، درد عضلانی، درد مفاصل و احساس سرما و سردرد را تجربه می کنند. در مقابل مصرف غذاهای سرد برای افراد گرم مزاج مشکل خاصی ایجاد نمی کند و موجب متعادل شدن طبع آن ها می شود. به خاطر داشته باشید که همیشه غذاهای گرم و سرد را در حد اعتدال مصرف کنید و با توجه به مزاج خودتان هر غذا را در کنار مصلحات آن میل کنید تا دچار مشکل نشود.
سوالات متداول
طبع برنج شمال گرم است یا سرد؟
طبع برنج شمال معتدل و خشک است. در صورتی که این برنج را به صورت آبکش تهیه کنید، طبع آن سرد می شود. پخت برنج شمال به صورت کته موجب حفظ مواد مغذی و متعادل ماندن طبع برنج می شود.
چگونه سردی برنج را از بین ببریم؟
برای متعادل کردن طبع برنج ایرانی بهتر است آن را همراه با مصلحات گرم مثل زیره، زعفران، شوید یا کشمش میل کنید.
طبع برنج کته چیست؟
طبع برنج کته معتدل است، اما افراد سرد مزاج بهتر است آن را با مصلحات آن میل کنند تا دچار علائم سردی نشوند.
منبع: افق کوروش