طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی اصیل و خوشمزه
به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، کشک بادمجان همان غذای خوشمزه ای است که برای تهیه اش به بادمجان، کشک و مخلفات دیگری مثل پیاز داغ و نعناع برای طعم دادن احتیاج دارید. اما کشک بادمجان در هر کجای ایران به یک سبک و شیوه خاص تهیه می گردد و اضافه شدن رب یا حتی ترکیبی مثل قیمه آن را متمایز می نماید. در ادامه این مطلب از کتاب کاله و در تکمیل طرز تهیه کشک بادمجان کبابی این بار می خواهیم طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی را مرور کنیم. همراه ما باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی
- بادمجان شش عدد
- کشک دو فنجان
- پیاز دو عدد
- گوشت 300 گرم
- لپه 150 گرم
- سیر دو حبه
- نعناع خشک به میزان لازم
- گردو (آسیاب شده) به میزان لازم
طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی
1. آماده کردن قیمه برای کشک بادمجان تبریزی
اولین مرحله از طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی این است که ابتدا قیمه ای که قرار است روی کشک بادمجان بریزید را تهیه کنید. برای تهیه قیمه کافی است دقیقا تمام مراحل طرز تهیه قیمه را انجام دهید اما لازم نیست به آن لیمو عمانی و سیب زمینی سرخ نموده اضافه کنید. طرز تهیه قیمه را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
2. آماده کردن کشک بادمجان
دومین مرحله از طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی این است که کشک بادمجان را تهیه کنید. برای تهیه کشک بادمجان کافی است بادمجان سرخ شده را در پیاز سرخ شده بریزید و خوب با گوشت کوب بکوبید تا له شود سپس در یک تابه کوچک سیر خرد شده یا له شده را با میزانی روغن تفت دهید و آن را به مخلوط بادمجان و پیاز اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله نمک، فلفل و زردچوبه را هم به مخلوط اضافه کنید.
حالا نوبت آن است که کشک را به مخلوط بالا اضافه کنید. بعد از این که کشک را اضافه کردید، گردو را هم اضافه کنید. حالا میزان کمی آب جوشیده بریزید و مواد را هم بزنید و اجازه دهید مواد میزانی بپزند. بعد از این که آب مخلوط کم شد، نعناع داغ را آماده نموده و به مواد اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله کشک بادمجان شما آماده است.
3. سرو کشک بادمجان تبریزی
حالا که هم قیمه آماده است و هم کشک بادمجان، نوبت آن است که این دو را در کنار هم قرار دهیم و یک غذای ویژه به نام کشک بادمجان تبریزی داشته باشیم.
کشک بادمجان تان را در ظرف مدنظر برای سرو بریزید و رویش را با قیمه ای که خوب جا افتاده و آب چندانی ندارد و تزیین کنید. طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی شما تمام شد و اکنون کشک بادمجان تبریزی شما آماده است نوش جان!
چند نکته:
- قیمه ای که برای کشک بادمجان تبریزی آماده می کنید باید رب بیشتری از قیمه ساده باشد.
- می توانید مخلوط قیمه را خوب له کنید تا یک ترکیب قرمز رنگ یک دست به عنوان سس کشک بادمجان تبریزی تان داشته باشید.
نکات تکمیلی برای طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی
دستورالمعل پختی که در بالا با هم خواندیم، روش تهیه کشک بادمجان ترکی است اما از آن جایی که احتمالا این روش پخت به دوران قدیم برمی شود اکنون در شهرهای مختلف آذری زبان ایران ضرورتا کشک بادمجان به این شکل تهیه نمی شود و حتی برای خیلی از تبریزی های مدرن کشک بادمجان همان کشک بادمجان ساده ای است که همه جای ایران پخته می شود.
برخی از روایت ها از شیوه پخت کشک بادمجان تبریزی، حتی نشان می دهد که اگر میزانی رب به ترکیب پیاز و سیر سرخ شده کشک بادمجان اضافه شود، باز هم به آن کشک بادمجان تبریزی می گویند.
کشک خانگی تهیه کنید
کشک از آن دسته مواد لبنی است که تهیه آن اندکی به نظر سخت می آید اما می توانید کشک را در منزل هم تهیه کنید. برای تهیه کشک کافی است ماست و دوغ داشته باشید و حوصله به خرج دهید.
طرز تهیه کشک خانگی را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
منبع: کتاب کاله