چرا فراوری خودرو زیان ده شد؟
به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، گزارش ها نشان می دهد که از ابتدای فروردین ماه 1396 تا به امروز قیمت دلار با رشد 615 درصد روبه رو شده و در کنار آن، شاهد رشد 824 درصد نهاده های فراوری بوده ایم. این در حالی است که رشد میانه قیمت مصوب خودرو های پرتیراژ در حد 314 درصد بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، در تیرماه سال جاری محمدرضا نجفی منش، رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازی کشور با اشاره به دلایل شکل گیری زیان خودروسازان، عنوان نموده بود: امروز فراوری هر خودروی تازه با زیانی بین 50 تا 60 میلیون تومان برای خودروساز همراه است.
به گفته وی، در شرایط کنونی دو راه چاره برای عبور از مسائل کنونی صنعت خودرو وجود دارد؛ دولت باید، نخست از مدیریت خودروسازان دست بردارد و اجازه دهد که سهامداران دو خودروساز دولتی مدیریت را خودشان انتخاب نمایند و حتی دولت برای حمایت از این مساله می تواند به جای مانده سهامش در این دو خودروسازی را به بخش خصوصی واگذار کند.
نجفی منش تاکید نموده بود: دومین راه چاره این است که دولت از قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو دست بردارد و اجازه دهد مانند همه جای جهان قیمت خودرو با مکانیسم عرضه و تقاضا مشخص گردد.
گزارش ها از رقم زیان خالص دو گروه خودروساز حاکی از آن است که در سال 1396 با حدود 3.8 هزار میلیارد تومان، در سال 1397 با حدود 22.2 هزار میلیارد تومان، در سال 1398 با رقم 21.5 هزار میلیارد تومان و در سال 1399 با رقم 31 هزار میلیارد تومان زیان روبه رو شده اند.
این ارقام در شرایطی است که زیان خودروسازان همچنان ادامه دارد و بر رقم آن افزوده می گردد.
منبع: فرارو