12 ماده غذایی که برای داشتن پوستی بهتر و سالم تر باید بخورید
به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، پوست وظایف زیادی دارد. از ما در برابر میکروب ها محافظت می نماید، تعادل آب را حفظ می نماید و اثرات قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش یا UV را کاهش می دهد. بنابراین، یک سد پوستی سالم لازم است. محصولات مراقبت از سلامت پوست در بازار زیاد هستند که می توانند بسیار مفید باشند.
اما شاید برترین مکان برای آغاز روتین سلامت پوست از داخل بدن باشد. یک رژیم غذایی متعادل همواره توصیه می گردد، اما بعضی از غذا ها را می توان برای یاری به دستیابی به اهداف پوستی که همه ما در پی آن هستیم گنجاند.
در این مطلب، لیستی از غذا هایی را خواهید دید که ممکن است در رژیم غذایی شما باعث تقویت پوست شما گردد.
کدو تنبل
کدو تنبل سرشار از آنزیم های میوه، روی و اسید های آلفا هیدروکسی (AHAs) است که معمولاً در محصولات مراقبت از پوست یافت می شوند. کدو تنبل می تواند به نرم شدن پوست یاری کند و در بازگرداندن تعادل pH پوست ما که کمی اسیدی تر است مفید باشد.
وقتی کدو تنبل مصرف می کنیم، روی به تنظیم فراوری روغن یاری می کند. علاوه بر این، حاوی ویتامین ث و کاروتنوئید است که از پوست در برابر آسیب اشعه های مضر فرابنفش محافظت می کند.
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین حاوی بتاکاروتن است. هنگامی که در داخل بدن است، به ویتامین آ تبدیل می گردد. مشتقات آن در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست استفاده می گردد و معمولاً به عنوان رتینول شناخته می گردد.
رتینول به مبارزه با چین و چروک و افزایش گردش سلولی یاری می کند. وقتی ویتامین آ خورده می گردد، به عنوان یک سد پوستی در برابر تغییر رنگ، التهاب و مسدود شدن منافذ عمل خواهد نمود.
پاپایا
پاپایا سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود بخشد. پوست وقتی در برترین حالت خود باشد می تواند ظاهر خطوط و چین و چروک ها را کاهش دهد. این میوه گرمسیری حاوی ویتامین های A، C، و K، ویتامین های B، از جمله فولات، پتاسیم، منیزیم و کلسیم هستند.
کینوا
کینوا حاوی مقادیر بالایی فیبر است. یک فنجان بین 17 تا 27 گرم فیبر دارد. هنگامی که این دانه به طور منظم مصرف گردد به ما یاری می کند، سموم را از بدن خود دفع می کنیم. در نتیجه، می تواند منجر به شفافیت پوست و کاهش لکه های تیره می گردد.
ماهی چرب
ماهی هایی مانند شاه ماهی، ساردین و سالمون سرشار از اسید های چرب امگا 3 و ویتامین E هستند. ویتامین ای، یک آنتی اکسیدان، از پوست در برابر رادیکال های آزاد مضر و التهاب محافظت می کند. خوردن ماهی های چرب بعلاوه می تواند آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش را کاهش دهد، به کاهش علائم التهابی یاری کند و پوست نسبت به اشعه ماوراء بنفش کمتر واکنش نشان دهد.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی حاوی ویتامین ث و کاروتنوئید ها از جمله لیکوپن است. تحقیقات نشان داده است که سیب زمینی از پوست در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید محافظت می نمایند. افزون بر این، ممکن است در جلوگیری از چین و چروک مفید باشد.
اندازه بالای کاروتنوئید ها برای حفظ سلامت پوست فوق العاده است. ترکیب غذا های غنی از کاروتنوئید با منبع چربی مانند روغن زیتون به جذب کاروتنوئید ها یاری می کند.
آووکادو
آووکادو حاوی چربی های سالم، ویتامین ای و ویتامین ث است. چربی های سالم در مرطوب نگه داشتن و انعطاف پذیری پوست فایده دارند. ویتامین ای یک آنتی اکسیدان است که به محافظت از پوست در برابر آسیب های اکسیداتیو یاری می کند. به نظر می رسد زمانی که ویتامین ای با ویتامین ث ترکیب گردد موثرتر است. بعلاوه حاوی ترکیباتی هستند که از پوست در برابر آسیب های خورشید محافظت می نمایند.
گردو
گردو حاوی اسید های چرب ضروری، امگا 3، امگا 6 و روی است. این مواد مغذی به حفظ سلامت پوست یاری می نمایند. روی در عملکرد صحیح سد پوست مفید است، زخم را بهبود می دهد و با باکتری ها و التهاب مبارزه می کند. اسید های چرب امگا در یک نسبت متعادل به کاهش التهاب یاری می کند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامت پوست ضروری هستند. کلم بروکلی دارای روی، ویتامین آ، لوتئین که یک کاروتن است، ترکیبی به نام سولفورافان و ویتامین ث است.
لوتئین به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو یاری می کند. سولفورافان ممکن است از آسیب خورشید محافظت کند. بعلاوه در حفظ سطح کلاژن مفید است.
سویا
سویا حاوی نوعی ترکیب گیاهی است که می تواند استروژن را در بدن تقلید یا مسدود کند. این ماده غذایی به کاهش خطوط ریز و چین و چروک و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست یاری کند. ثابت شده است که خشکی پوست را بهبود می بخشد، کلاژن را افزایش می دهد و در نتیجه مصرف سویا، پوستی قوی و صاف خواهید داشت. علاوه بر این، از پوست در برابر اشعه فرابنفش محافظت می کند.
انگور قرمز
انگور قرمز حاوی رسوراترول است؛ ترکیبی که باعث کاهش اثرات پیری می گردد. بعضی مطالعات نشان داده اند که انگور قرمز ممکن است فراوری رادیکال های آزاد مضر را کاهش دهد. این به سلول های پوست آسیب می زند و باعث علائم پیری می گردد.
گل کلم
گل کلم حاوی اسید آمینه قدرتمندی به نام هیستیدین است. لکه های تیره می توانند در معرض آفتاب زیاد بدتر شوند، اما این اسید آمینه می تواند از تخریب پوست به وسیله اشعه های مضر فرابنفش جلوگیری کند. بعلاوه حاوی فیبر، ویتامین های B6، C و K، فولات، فسفر و منیزیم است.
منبع: روزیاتو
منبع: فرارو