سقوط اقتصادی امریکا؛ سقوط ترامپ؟

به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، دولت دونالد ترامپ با اعلام کسری 3.1 تریلیون دلاری در سال اقتصادی 2020، رکورد سقوط اقتصادی امریکا در عصر دلار را به نام خود ثبت کرد. به گزارش نیویورک تایمز، گرچه در این کسری بودجه بی سابقه شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان و امریکا نقش بسیار پررنگی داشته است اما به باور تحلیلگران، در فاصله کمتر از 18 روز تا انتخابات ریاست جمهوری، اعلام این چالش اقتصادی، می تواند مهمترین برگ برنده دونالد ترامپ را نیز بسوزاند.

سقوط اقتصادی امریکا؛ سقوط ترامپ؟

براساس اعلام خزانه داری دولت امریکا و دفتر مدیریت و بودجه کاخ سفید این رقم 2.1 تریلیون دلار بیشتر از کسری امریکا در سال 2019 و دو برابر کسری آن در سال 2009 و بحران مالی جهان است. به نوشته شینهوا، مایا مک گینیاس، رئیس کمیته بودجه فدرال، معتقد است: دولت فدرال امریکا سال مالی 2020 را با 21 تریلیون دلار بدهی به پایان رساند که این رقم از درآمد مالی یک سال کشور نیز بیشتر است. گرچه کرونا در وقوع این شرایط تأثیرگذار بود اما در این میان نباید اثرات کاهش شدید مالیات ها، افزایش هزینه ها پیش از شیوع کرونا و مدیریت ناصحیح فرایند درمان و رشد تصاعدی هزینه ها و همچنین عدم کنترل طرح های بازنشستگی را نادیده گرفت. وی اشاره ای نیز به نظر دو کاندیدا درباره پیش بینی افزایش 125 درصدی بدهی ها نسبت به تولید خالص داخلی تا سال 2030 داشت و اضافه نمود: واقعاً تاسف بار است که هر دو کاندیدا بر افزایش بدهی ها به جای مدیریت صحیح درمان و امنیت ملی برنامه ریزی کرده اند. به نوشته نیویورک تایمز، در بیانیه رسمی خزانه داری امریکا، استیو منوچین نوشت: در یک سالی که گذشت بودجه زیادی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا تزریق شد. دولت فدرال در سال مالی 2020 بالغ بر 6.5 تریلیون دلار هزینه کرده که بیشترین میزان آن معادل 2.2 تریلیون دلار صرف بودجه رفاهی که به تصویب کنگره رسید شده است. در این میان آمارها نشان می دهد از ماه مه، 8 میلیون امریکایی فقیر شده اند و 11 میلیون شغل در شیوع کرونا به کلی از بین رفته است. اما همچنان در پنجمین ماه پیاپی مردم امریکا برای خرید خودرو، لوازم ورزشی و پوشاک هزینه می کنند. این شرایط یک فضای متناقض را به وجود آورده که از یک سو فروش را بالا می برد و از سوی دیگر بحران فقر را جدی تر می کند. در حالی که جنیفر پیپزاک، کارشناس مالی معتقد است: مدت این بحران همچنان نامعلوم است و تا حد زیادی به بودجه احیای بعدی وابسته است، داگ مک میلون، مدیر اجرایی والمارت در توصیه ای به کاندیداهای ریاست جمهوری می گوید: به نظرم آنها باید به خودشان یادآوری کنند امریکایی هایی که به آنها نیاز دارند اهمیتی به سیاست نمی دهند، انتخابات برایشان مهم نیست و تنها نیازمند کمک هستند.

برش

تمایل امریکایی ها برای تماشای مصاحبه رقیب ترامپ

بنا بر اعلام سایت سی ان ان، بررسی ابعاد مصاحبه تلویزیونی روز پنجشنبه بایدن و ترامپ در دو شبکه مختلف، نشان می دهد گفت وگوی نامزد دموکرات ها 700 هزار نفر بیننده بیشتری داشته است. گرچه بسکمک آن را به مدت زمان این گفت وگو - بایدن دو ساعت و ترامپ یک ساعت - و همچنین مشخص برنامه زودتر دموکرات ها ربط می دهند اما دموکرات ها دلیل آن را موضوع دیگری می دانند. دوکلو سخنگوی کمپین بایدن گفت: مردم علاقه مندند سخنرانی را دنبال کنند که سیاست های روشنی برای کنترل بیماری و بازگشت امریکا به فضای کسب و کار دارد. دیگر بخش های این گفت و گو برای ترامپ به انتقاد از رقیب و حمایت از سیاست های خود بویژه در بحث اقتصاد مربوط بود و بایدن نیز با زیر سؤال بردن سیاست های مدیریتی دولت از راهکارهای جدیدش پرده برداشت. ترامپ دیروز نیز در سخنانی کنایه آمیز و طنز آلود در کمپین خود در جورجیا گفت: فکرش را بکنید اگر ببازم باید چه کنم؟ باید بگویم در این صورت به بدترین نامزد ریاست جمهوری در تاریخ امریکا باختم و بنابراین شاید مجبور شوم، امریکا را ترک کنم.... بایدن بدبینی و فقر و افول را برای امریکا به ارمغان می آورد. تا به امروز 22 میلیون امریکایی در انتخابات پیش از موعد مشارکت داشته اند.

منبع: ایران آنلاین

به "سقوط اقتصادی امریکا؛ سقوط ترامپ؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سقوط اقتصادی امریکا؛ سقوط ترامپ؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید