سیاره جهنم پیدا شد!
به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، گجت نیوز نوشت: اخترشناسان به تازگی پیروز به کشف سیاره ای سوزان و پف نموده شده اند که دمای آن 2 هزار درجه سانتی گراد است. با سیاره جهنم آشنا شوید.
در منظومه شمسی ما سیارات عجیب و غریبی وجود دارند که شاید اطلاعات زیادی از آنها در دسترس نباشد، اما قطع به یقین سرشار از شگفتی و مجذوب کنندهیت هستند. یکی از همین سیارات، جهنمی است که به گفته دانشمندان دمای سطح آن تا 2000 درجه سانتی گراد می رسد. این سیاره در فاصله 600 سال نوری از زمین واقع شده است و پژوهشگران در حال اجرا مطالعات بیشتر روی آن هستند.
اخترشناسان سیاره جهنمی عجیبی کشف نموده اند که پف نموده و به حالت بخار درآمده است. عناصر سازنده این سیاره سنگ ها بوده ولی به قدری داغ هستند که در جو بخار شده اند. نام سیاره جهنمی ما WASP-76b است و جرم آن طبق آنچه ستاره شناسان گفته اند، به مقدار مشتری خواهد بود.
این خورشید سوزان به ستاره خود بسیار نزدیک تر از عطارد به خورشید منظومه ما است و همان طور که گفتیم دمای آن به دو هزار درجه می رسد. همین داغ بودن بیش از حد آن باعث شده پف نموده تر از مشتری به نظر برسد. خوشبختانه دمای زیاد ستاره WASP-76b می تواند به دانشمندان یاری کند تا عناصر سازنده این غول گازی را به راحتی دیدن نمایند.
از جمله عناصری که در ستاره مذکور یافت شده می توان به منیزیم، نیکل و کلسیم اشاره نمود. چنین عناصری تشکیل دهنده سنگ ها هستند، ولی از آنجایی که تحت دمای بسیار زیاد قرار داشته به شکل گاز درآمده اند. 11 عنصر مختلف در این سیاره گازی و سوزان پیدا شده و به عقیده پژوهشگران چنین عناصری در زحل و مشتری هم وجود دارند.
اخترشناسان می توانند به لطف WASP-76b، اطلاعات و داده های جدیدی در خصوص غول های گازی دیگر کسب نمایند. طبق یک نظریه که احتمال وقوع آن زیاد است، سیاره جهنمی در زمان های دور سیاره ای به مقدار عطارد را بلعید. دلیل طرح چنین نظریه ای وجود جیوه در این سیاره است؛ چرا که عنصر نام برده از جنس فلز و سیلیکات بوده و این خلاف هیدروژن و هلیومی است که در غول های گازی نظیر مشتری وجود دارند.
یکی دیگر از کشف های مجذوب کننده دانشمندان در سیاره جهنمی مذکور، اکسید وانادیوم بوده که می تواند اثر قابل توجهی روی سیارات فراخورشیدی داشته باشد. وانادیوم از نظر اخترشناسان اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که تأثیر زیادی روی ساختار جوی سیارات غول پیکر داغ دارد. مولکول مذکور نقشی شبیه به ازن دارد که در گرمایش اتمسفر فوقانی زمین کارآمد است.
5858
منبع: خبرآنلاین