طرز تهیه ترشی سیر خانگی شفاف و خوش عطر

به گزارش وبلاگ وردپرسکارا، ترشی سیر یکی از چاشنی های محبوب ما ایرانیان است که رنگ و بوی خاصی به سفره می دهد. طرز تهیه این ترشی بسیار آسان است، اما جا افتادن آن به زمان زیادی نیاز دارد پس باید کمی صبر داشته باشید. ترشی سیر با بیشتر غذاهای سنتی ما خوب می گردد ولی ترکیب برخی غذاها مثل لوبیا پلو، دمپختک، ماهی و میرزا قاسمی با آن بسیار لذت بخش خواهد بود. اگر نگران بوی بد سیر هستید می توانید با جویدن کمی چای خشک آن را از بین ببرید. در ادامه طرز تهیه ترشی سیر خانگی و خوشمزه را بخوانید و آن را درست کنید.

طرز تهیه ترشی سیر خانگی شفاف و خوش عطر

مواد لازم

  • سیر به میزان لازم
  • سرکه ی سیب (قرمز، سفید یا بالزامیک) به میزان لازم
  • نمک یک قاشق مرباخوری به ازای هر لیتر سرکه
  • سبزی معطر (ترخون) یک قاشق مرباخوری به ازای هر لیتر سرکه
  • فلفل سیاه یا سبز در صورت تمایل به میزان لازم

طرز تهیه ترشی سیر خانگی

مرحله اول

ظرف دردار شیشه ای را برای تهیه ترشی سیر انتخاب کنید. در ظرف باید محکم چفت گردد و هوا از آن عبور نکند. ظرفی را که از آن زیاد استفاده می کنید و مدام به آن احتیاج دارید، انتخاب نکنید. تهیه ترشی سیر در عین سادگی، زمان بر است. ظرف را به خوبی بشویید و اجازه دهید کاملا خشک گردد.

مرحله دوم

اگر در فصل بهار هوس درست کردن ترشی سیر را دارید، حتما از بوته های تازه بهاری بهره ببرید. اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، سیر خشک را از یک روز زودتر در آب بخیسانید. ریشه بوته را جدا کنید. پوست سیر را بگیرید تا تنها یک لایه پوست روی حبه های سیر باشد. ترشی سیر می تواند به انتخاب شما، حبه حبه یا به صورت بوته ای باشد.

مرحله سوم

سیرها را در ظرف بچینید و روی آن ها نمک بپاشید. (در صورت تمایل می توانید میزانی فلفل هم اضافه کنید.)

مرحله چهارم

سرکه را روی سیرها بریزید تا ظرف پر گردد. سبزی معطر(ترخون) را هم به ظرف اضافه کنید.

مرحله پنجم

در ظرف را محکم ببندید و آن را در جایی تاریک، خشک و خنک قرار دهید. تاریخ روز درست کردن ترشی را با برچسب روی آن بچسبانید تا مدت زمانی را که از تهیه ترشی سیرتان می گذرد، نباید فراموش کنید.

مرحله ششم

اجازه دهید تا جوش و خروش سرکه بخوابد و پس از یک هفته به آن سر بزنید. سرکه در این مدت به خورد سیر رفته و سطح آن پایین آمده است. در ظرف را باز کنید و به مقدار ای که ظرف دوباره پر گردد به آن سرکه اضافه کنید.

مرحله هفتم

اگر دیدید که رنگ ترشی سبز یا آبی شده است، نگران نباشید. این تغییر رنگ به علت واکنش سولفر و آنزیم های سیر در محیط اسیدی است، بعد از مدتی رنگ آن به قهوه ای تغییر پیدا می نماید.

مرحله هشتم

سیر ترشی هرچه بیشتر بماند، بهتر می گردد. برترین زمان مصرف آن پس از هفت سال است. سیر ترشی هفت ساله بافت نرمی دارد و در دهان آب می گردد. اما شما می توانید حداقل پس از گذشت شش ماه، ترشی سیر را میل کنید و لذت ببرید.

نکات برای تهیه ترشی سیر شفاف

کدر شدن و سبز شدن این ترشی به نوع سیر مصرف شده بستگی دارد اما راهکار های زیر به شفاف شدن آن یاری می نماید:

  • از آب مقطر بهره ببرید در تهیه آن بهره ببرید.
  • از نمک بدون ید بهره ببرید.
  • از ظروف و وسایل آشپزی لعاب دار بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه ترشی سیر خانگی شفاف و خوش عطر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی سیر خانگی شفاف و خوش عطر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید